Yosakoi en Sapporo Festival

Onze uitwisselperiode is al halfweg en jullie vragen zich vast en zeker af wat de voorbije weken ons gebracht hebben! Wel het zal jullie misschien verbazen… maar het was slecht weer (koud en regenachtig… we hebben een pechjaar) en festivals. Sinds de lente is begonnen is er elk weekend wel ergens iets te beleven. Ik ben in Sapporo gebleven en ben een kijkje gaan nemen op het Yosakoi Soran festival dat plaatsvond tussen 7 en 11 juni.
Wat is dat? Tanguy is hierin eigenlijk de expert – maar yosakoi is een soort Japanse dansstijl die vaak opgevoerd wordt op festivals. Vaak zijn het grote groepen in kleurrijke kostuums die energieke choreografieën brengen met allerlei attributen. Het is indrukwekkend om te zien en het gebruik van Japanse instrumenten in de muziek en de kledij van de dansers maakt heel uniek. Genoeg gepraat, ik laat de beelden voor zich spreken.

Een filmpje kan je hier en hier bekijken <3

Niet veel later, van 14 tot 16 juni vond het Sapporo Festival plaats. Dit is in feite een jaarlijkse viering van de Hokkaido schrijn (de belangrijkste schrijn van Hokkaido) waarbij de vier kami (dit zijn de goden uit het Shintoïsme) in draagbare mini-schrijntjes door de stad worden gedragen. Tijdens deze drie dagen vinden er rondom de schrijn zelf allerlei culturele activiteiten en optredes plaats. Er is een kleine kermis zeg maar!

Op de laatste dag heb ik het geluk gehad de parade te kunnen zien. Allerlei figuranten in kledij uit de heian-periode, maar ook opgetutte paarden liepen mee.