Shibazakura festival

Groetjes vanuit het zonnige Japan! Het is hier momenteel lekker warm, zonnig en gewoon heerlijk weer. Eigenlijk is het nog niet vaak anders geweest, maar ik dacht toch een update te geven over het weer hier. Vandaag heb ik hier een leuk tekstje over een bekend festival in Yamanashi: Shibazakura. Het is een jaarlijks bloemenfestival dat een hele maand lang doorgaat. In de buurt van Fuji wordt dit festival georganiseerd en dan zie je een tapijt van bloemen.

Tijdens Golden Week ben ik hier samen met Tijs naartoe geweest, ook op aanraden van enkele klasgenootjes. Golden Week was misschien niet het beste moment, want zoals verwacht was het erg druk op de weg ernaartoe. Het was ook een redelijke lange reis, maar laat ik jullie zeggen dat deze de moeite waard is. Kofu ligt namelijk tussen allemaal bergen en om naar Kawaguchi-ko te geraken, het station vanwaar de shuttlebus naar het festival vertrok, moesten we de trein of bus nemen. Hier heb je al adembenemende uitzichten op bergen, meren en (Yamanshi is bekend om dit product) wijngaarden. De rit is dus al zeker de moeite waard.Het duurde dus ongeveer een uurtje om Kawaguchi-ko te bereiken en vanaf daar namen we de speciale bus richting het festival.

Op de site stond er dat dit zo’n 30 à 35 minuutjes ging duren, ik had wel verwacht dat het wat langer ging zijn door de drukte, maar… Het duurde uiteindelijk twee uur voor we op onze bestemming waren! Onderweg hadden we wel mooi zicht op Fuji. Ik denk dat ik die berg vanaf elke kant wel eens gezien heb nu. Eenmaal op het festival heb ik genoten van het mooie weer, de vele eetkraampjes (want wat is een Japans festival zonder), de vele perzik en sakura themed eten, de bloemen en het mooie uitzicht op Fuji. Er werden ook optredens gegeven, er werd onder andere muziek gespeeld op traditionele instrumenten.

Het duurde lang om er te geraken, de terugweg gelukkig iets minder lang, maar het was toch de moeite waard! Het was een leuke daguitstap en wanneer mensen volgend jaar eraan denken om erheen te gaan: doen! Misschien niet tijdens Golden Week, want dat kan je dan een hoop tijd besparen.

That was all for today, bye!

(Stephanie)