Ramen en bloemen

Het is nu half mei en Sapporo ontwaakt nu helemaal uit zijn winterslaap… Odori park, het bekende lange en smalle park doorheen de stad waar de Radio Tower staat, is de perfecte plek om lekker in het gras te liggen of op een bankje te genieten. Sinds enkele weken zijn er bloemenperkjes aangeplant en verkopen kraampjes Japanse snacks zoals verse takoyaki, karaage, maïskolven,…

Maar deze week is Odori pas écht de place to be. Er gaan namelijk twee evenementen gelijktijdig door: de Sapporo Ramen Show en het Lilac Festival. Wat is dit precies? Het Lilac-festival is ter ere van de seringen die momenteel in bloei staan. Het zijn er in feite helemaal niet zo veel… maar blijkbaar vond men dit hier reden tot feest. Ik klaag niet.

lilac-festival-1020134

Doorheen het park staan een marktje met handgemaakte lokale producten en eetstandjes met specialiteiten van over de hele wereld! Jaja, zelfs Belgische wafels en frietjes! (Ik heb ze geproefd, ze zijn zeker goedgekeurd!). Daarnaast is er ook nog een podium opgezet waar doorheen de dag muziekoptredens worden gegeven.

lilac-festival-1020121   lilac-festival-1020123

lilac-festival-1020124

Wanneer je verder doorheen het Lilac Festival stapt kom je terecht op het Sapporo Ramen Show. Het concept is simpel. Je koopt voor 800 yen (ongeveer zeven euro) een ticketje en daarmee kan je eender welke ramen krijgen bij de standjes. Een unieke kans om allerlei soorten uit te proberen!

lilac-festival-1020129  lilac-festival-1020130 lilac-festival-1020131

Na zo’n lekkere lunch moet je natuurlijk eventjes uitrusten 🙂

lilac-festival-1020137 lilac-festival-1020139  lilac-festival-1020144